«همه‌چیز درباره‌ی شغل پرستاری»

اغلب پیش آمده که افراد به دنبالی شغلی آسان باشند با حقوق و دست‌مزد بالا و نظر آن‌ها روی شغل پرستاری معطوف باشد. برخلاف این باور عمومی، شغل پرستاری شغل سختی است. پرستاری مجموعه‌ فعالیت‌های مراقبتی و درمانی یک فرد ماهر در مراکز درمانی، بهداشتی و... است. در ادامه، شما را با صفر تا صد شغل پرستاری به‌طور جامع آشنا می‌کنیم و به شما می‌گوییم که پرستار کیست، چه وظایفی دارد، شرایط انتخاب رشته، محل کار و بازار کارش چگونه است و چگونه می‌توان با حرفه‌ی پرستاری مهاجرت داشت.

شغل پرستاری
شغل پرستاری

پرستار کیست؟

پرستار در معنای لغوی و لغت‌نامه به معنای کسی است که خدمتِ بیماران می‌کند؛ هم‌چنین پیشینه‌ی تاریخی پرستاری به جنگ‌های صلیبی و جنگ‌های جهانی برمی‌گردد که نشان‌دهنده‌ی فداکاری و ایثار بسیار این افراد است. پرستاری، به کوشش خانمِ فلورانس نایتینگل معنایِ معناسازی شد واگیر و جهان‌گیر!
اما آیا پرستاری تنها به همین چند جمله محدود می‌شود؟ باید بگوییم نه! پرستار فردی است که علاوه‌بر مراقبت از بیماران، عهده‌دار مراقبت از مکانی به نام بیمارستان است. پرستاری همان راهِ سختی است که نباید تخریب شود، راهی میان بیمارها و پزشکان، راهی که خود را وقف نگهداری و سلامت از تمامی اقشار مردم کرده است.

پرستار کیست
پرستار کیست

پرستار چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر به دنبال وارد شدن به شغل پرستاری هستید، باید ویژگی‌هایی را که عمده‌ی پرستاران را شامل می‌شوند در خود پرورش دهید، مثلِ:
- دقت به همه‌چیز، ریزبینی و قدرت مدیریت شرایط آشفته.
- مهارت‌های ارتباطی بالا، پرستاران باید بتوانند با همه‌ی افراد ارتباط بگیرند.
- بروزرسانی اطلاعات علمی و شرکت در سمینارهای علمی.
- توان جسمانی بالا و جثه‌ی قوی، فرزی و چابکی.
- تعهد بالای کاری نسبت به وظایف و بیمار. 

مزایای پرستاری
مزایای پرستاری

وظایف یک پرستار چیست؟

افراد در هر حرفه‌ای، وظایفی دارند، در این قسمت وظایف یک پرستار را برای شما شرح می‌دهیم:
- پرستار وظیفه دارد تزریقاتی اعم از تزریق خون، تزریق دارو و... را به صورتی ماهرانه انجام دهد. وقتی از مهارت پرستارها حرف می‌زنیم با انواعی از روش‌های تزریقی مانند تزریق عضلانی، تزریق زیر جلدی، تزریق وریدی مستقیم و انواع دیگر روبه‌رو هستیم که نیارمند دانش تماما مخصوص خودش است.
- بررسی مداوم وضعیت علائم حیاتی، روند آزمایشات و حتی وضعیت خوشی یا ناخوشی بیماران (بررسی تنفس، نبض، فشار خون و دمای بدن بیمار و جویا شدن از میزان درد یا احوال روانی آنان).
- پانسمان انواع زخم‌های بیماران، رسیدگی به آسیب‌های سطح پوست و تمیز کردن پانسمان‌های بیماران.
- وظیفه‌ی نگهداری از بیمارانی که نیاز دارند توجه بیش‌تری به تغذیه‌ی خود بکنند و بیمارانی که در خوردن دارو کاهلی می‌کنند یا ناتوانند و هم‌چنین دارو رسانی به بیماران بستری شده طبق دستور پزشک و سر وقت مشخص.
- پرستار عهده دارد که تا نهایت توان خود به برطرف کردن نیازهای روانی یا جسمانی بیماران بکوشد.
- بررسی دقیق پرونده‌ها و نوشتن مشخصات مهم بیمار در پرونده.
- درباره‌ی سرپرست‌ها، وظیفه‌ی بررسی و نظارت روی کار دیگر پرستارها و تنظیم و تعیین شیفت از وظایف آن‌هاست که به مهارت برنامه‌ریزی دقیق و نظم زیاد آن‌ها برمی‌گردد.

مطالعه کنید!  ADHD چیست؟
معایب پرستاری
معایب پرستاری

انتخاب رشته‌ی پرستاری چگونه است؟

باید بدانید پرستاری‌، رشته‌ای پرتقاضا و دارای رقابت از پیراپزشکی است که امکان ورود به این رشته در سال‌های اخیر و سال جاری کنونی تنها با کنکور فراهم بوده است. هرساله در تیرماه، کنکوریان خوش‌آتیه‌ی رشته‌ی تجربی، پا در مسیری پر فراز و نشیب می‌گذارند. در نظر داشته باشید که شرکت در کنکور تجربی، با تمامی دیپلم‌ها (انسانی، ریاضی، تجربی‌، فنی حرفه‌ای و کاردانش) مجاز است و برای این افراد مشکلی پیش نمی‌آید. از آن‌جایی که هر دانشگاه، باتوجه به ظرفیت خودش رتبه‌هایی را پذیرش می‌کند، نمی‌توان به‌طور قطع حدس زد که چه رتبه‌ای برای رشته‌ی پرستاری مناسب‌تر است و شانس قبولی را افزایش می‌دهد؛ اما ما حداکثر آن را به شما می‌گوییم که رقم ۳۰ هزار است و نباید رتبه‌‌تان بالاتر از آن برود چون احتمال دست‌یابی به شغل رویایی خود را از دست می‌دهید!

 

به‌طور معمول، موفقیت در رشته‌ی پرستاری به علاقه‌مندی‌هایی مانند کمک به اجتماع، ایجاد حال خوب برای دیگران و علاقه‌مندی به درس زیست را نیازمند است. پس از قبولی در یکی از دانشگاه‌های روزانه یا آزاد، باید پشتکار زیاد و تلاش سختی را از خودتان نمایان کنید تا بتوانید درکل ۱۳۰ واحد را به خوبی پاس کنید و پرستار بشوید. بهتر است به هیچ‌عنوان رشته‌ی پرستاری را به وظایف پرستار تعمیم ندهید، زیرا در این رشته شما درس‌هایی هم‌چون فیزیولوژی، جراحی، میکروب‌شناسی، بهداشت روان و... را خواهید خواند و قسمتی از ترم‌هایتان به کارورزی و کارآموزی مختص می‌شود. پس از اتمام کارشناسی، با چیزی به نام دوره‌ی طرح روبه‌رو خواهید بود که باید در یکی از بیمارستان‌ها به کار مشغول شوید، البته حقوقی را به کار شما تعلق می‌دهند و مدت این دوره هم ۲ سال خواهد بود.

 

برای مشغول شدن به حرفه‌ی پرستاری باید در آزمون استخدامی وزارت بهداشت یا علوم پزشکی شرکت کنید و نمره‌ی قبولی را کسب کنید تا جهت مصاحبه‌ی مخصوص پرستاری دعوت شوید و مراحل را تا تایید نهایی استخدام خود به عنوان یک پرستار بگذرانید و بالاخره شما می‌توانید در یک بیمارستان، کلینیک و... برای کار درخواست بدهید.
افرادی هم هستند که پرستاری را تخصصی‌تر می‌خوانند و برای مقطع ارشد اقدام می‌کنند، دراین‌صورت شما می‌توانید از میان گرایش‌هایی مانند پرستاری کودکان، پرستاری نظامی، روان پرستاری، پرستاری اورژانس و... انتخاب کنید و تا مقاطع بالاتر ادامه‌ی تحصیل بدهید و حتی می‌توانید برای ورود به رشته پزشکی اقدام کنید.

مطالعه کنید!  تفاوت ارتروز، پوکی استخوان و التهاب مفاصل در سالمند
پرستار
پرستار

مزایا و معایب شغل پرستاری چیست؟

تقریبا همه‌ی مشاغل‌، مزیت‌ها و عیب‌هایی دارند و پرستاری نیز مستثنی نیست. پس از اشتغال‌ به این حرفه‌،با مشکلات و منفعت‌هایی برخورد خواهید داشت که بهتر است بدانید:

  • استخدام آسان و بازار کار خوب.
  • منزلت اجتماعی و جایگاه اجتماعی خوب.
  • اضافه‌کاری‌های نسبتا زیاد به ازای هر شیفت.


و اما معایبی نیز هست:

  • شیفت‌های کاری متغیر و زمان نامشخص‌ شیفت‌ها.
  • خطر ابتلا به بیماری‌های نامشخص در فضای آلوده.
  • کار کردن حتی در روزهای تعطیل رسمی.
  • کار سنگین و استرس‌زا.
  • فرآیند طولانی برای بازنشستگی. 
شغل پرستاری
شغل پرستاری

محل کار برای پرستارها کجاست؟

برای پرستارها محل کار ثابتی وجود ندارد، هرکجا فردی نیاز به مراقبت پزشکی داشته باشد، نیازمند یک پرستار است. برخی از مکان‌هایی که یک پرستار در آن‌‌جا کار می‌کند عبارت‌اند از:
- بیمارستان‌ها و کلینیک‌های پزشکی.
- مطب‌های پزشکی.
- خانه‌ها و مراکز بهداشت.
- خانه‌های سالمندان، خانه‌های نگهداری از کودکان.
- هلی‌کوپترها و کشتی‌های تفریحی. 

درآمد و بازار کار شغل پرستاری چگونه است؟

پرستاران مراقبان ویژه‌ی جسم و جان هر جامعه هستند، از این رو بازار کار پرستارها همیشه تقاضای نیروی جدید دارد و در ایران و سراسر دنیا افراد را جذب می‌کند و از این رو رشته پرستاری بازار کار شگفت‌انگیزی را به خود اختصاص می‌دهد. بااین‌حال این نیازمندی به نیروی پرستار باعث می‌شود که افراد فرآیند طولانی‌تری را برای بازنشستگی طی کنند و با کار زیاد و بلندمدت، فرسودگی را تجربه کنند. آمار و ارقام درآمد و حقوق پرستارها در ایران متفاوت است؛ بر اساس تخصص، گرایش تحصیلی و مکان کار هر پرستار، حقوق او نیز متغیر است اما به صورت میانگین، حقوق پرستارها ۱۰ میلیون تومان است که باتوجه به کار این افراد دست‌مزد چشم‌گیری محسوب نمی‌شود.

شغل پرستاری
شغل پرستاری

مهاجرت کاری برای پرستارها!

مهاجرت پرستارها پیشینه‌ی قدیمی دارد و به بریتانیایِ پس از جنگ جهانی باز‌می‌گردد. پرستارانی خارجی که استخدام می‌شدند و آموزش می‌دیدند تا سیستم سلامت ملی انگلستان به‌ وجود بیاید.
حالا از شما می‌پرسیم، آیا قصد مهاجرت را دارید؟ رشته‌ی پرستاری انتخاب خوبی‌ست! پرستار هستید؟ باز هم مهاجرت از طریق حرفه و هنرتان گزینه‌ی مطلوبی‌ست؛ چراکه پرستاران مهاجر میزان زیادی از کادر درمان برخی از کشورهای خارجی را تشکیل داده‌اند (مانندِ استرالیا، سوییس، انگلستان یا نیوزلند در آسیا و عمان یا قطر در کشورهای عربی) و در این قسمت ما کشورهایی که بهترین میزان حقوق را برای پرستارها درنظر دارند برای شما سه کشور برتر را گلچین می‌کنیم:
- ایرلند؛ به‌طور میانگین ۶۴ هراز دلار به پرستارها می‌دهد.
- ایتالیا؛ به‌طور میانگین ۵۹ هزار دلار به پرستارهایش می‌دهد.
- کانادا؛ به‌طور میانگین ۵۱ هزار دلار به پرستاران می‌دهد.

مطالعه کنید!  انواع آزمایش خون + (علائم اختصاری)
شغل پرستاری
شغل پرستاری

اقدام به مهاجرت تحصیلی

برای مهاجرت تحصیلی ۴ اقدام کلی و مهم وجود دارد:

  • دریافت ویزا با اثبات تمکن مالی که نشان می‌دهد توانایی پرداخت هزینه‌های زندگی را دارید.
  • ترجمه مدرک لیسانس و سابقه کار، تأیید و معادل‌سازی مدارک.
  • شرکت در آزمون ورودی پرستاری باتوجه به کشور مقصد.
  • دریافت مدرک زبان رسمی کشور مقصد.
شغل پرستاری
شغل پرستاری

اما مهاجرت تحصیلی و ادامه‌ تحصیل رشته‌ی پرستاری در خارج چگونه است؟ در وهله اول شما باید به دریافت ویزای کشور مقصدتان (تعیین وقت مصاحبه، مصاحبه و درخواست ویزای تحصیلی، تمکن مالی) اقدام کنید و سپس ترجمه و تحویل مدارک‌ دیپلم یا ارشد باتوجه به مقطعی که می‌خواهید آن را ادامه بدهید به کشوری که برایش اقدام کردید ضروری است. طبق گفته‌ی مشاورین مهاجرتی، به نظر بهترین مقطع می‌تواند کارشناسی باشد اما اگر خواستید در مقطع ارشد و بالاتر ادامه تحصیل بدهید، لیستی از گرایش‌های پرتقاضاتر و دانشگاه‌های برتر برای رشته‌ی پرستاری را برای شما آماده کردیم:
- پرستاری بی‌هوشی، پرستاری مامایی و پرستاری کودک در مقطع کارشناسی.
- بافت‌شناسی و اپیدمیولوژی در مقطع فوق لیسانس و دکترای پرستاری.

مزایای پرستاری
مزایای پرستاری

دانشگاه‌های برتر:

- دانشگاه اِموری، نیویورک، ییل، بالتیمور و پنسیلوانیا در آمریکا.
- دانشگاه منچستر، ساوث همپتون و کینگز کالج لندن در انگلیس.
- دانشگاه مک مستر، مک گیل و آلبرتا در کانادا.
- دانشگاه فناوری سیدنی و موناش ملبورن در استرالیا.
- دانشگاه ملی سنگاپور در جمهوری سنگاپور.
- دانشگاه تورکو در فنلاند.
- دانشگاه ملی سئول در کره جنوبی.
- دانشگاه آکلند در نیوزلند.

جمع‌بندی

آنچه خواندید همه‌ی آن‌ چیزی که در شغل پرستاری با آن روبه‌رو خواهید شد نیست؛ اما اگر در آینده قصد ورود به این حرفه‌ را دارید یا می‌خواهید از طریق حرفه خود اقدام به مهاجرت کنید قطعا برایتان مفید خواهد بود. پرستاری، شغلی سنگین اما پر از عشق است. از عشق به سالمند تا کودک. وظایف سختی دارد و مزایا و معایبی هم دارد، اما پرستاران خوب تمامی جهان با همه‌‌ی مشقت، در کرونا یا آنفولانزا، پای تهعدهای خودشان ایستاده‌اند و از این رو پرستاری، شغلی شریف با تقاضای بالا در تمامی کشورهای دنیا می‌باشد.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!