چرا بی اختیار از چشم سالمندان اشک می آید؟
یکی از مشکلاتی که سالمندان را راهی چشم پزشکی میکند و باعث رنج سالمندان می باشد ریزش اشک از چشم سالمندان می باشد. در این بخش به بررسی دلایل ریزش اشک در سالمندان و درمان آبریزش چشم سالمندان می پردازیم:
خدمات پرستاری سالمند
شرکت مه چهرگان مجرب ترین پرستاران را جهت نگهداری از سالمند گرامی شما اعزام می کند. کلیه پرستاران قابلیت بررسی و تعویض دارند. با ما تماس بگیرید.
آبریزش چشم در سالمندان
در قسمت بالا و گوشه هر چشم غده کوچکی وجود دارد که غده اشکی یا لاکریمال نامیده میشود.چشمها برای پاکیزگی و از بین بردن عوامل سوزشآور و تحریککننده، اشک تولید میکنند. بخش کوچکي از اشک توليد شده به علت تماس با هواي بيرون بخار ميشود ولي بخش اعظم آن به وسيله سيستم تخليه اشک به خارج از چشم پمپ ميشود.وقتی پلک میزنید، پلک شما اشکها را به روی چشمتان پخش میکند تا آن را مرطوب نگه دارد. سپس اشکها به یک کانال کوچک در سمت داخلی چشم به داخل یک کیسه ریخته میشوند. از آنجا به یک مجرا که مجرای اشک نامیده میشود جریان یافته و به بینی میریزد. اما گاهي اتفاق ميافتد که اين سير طبيعي دچار اختلال شده و فرد را به آبریزش چشم دچار می کند.
آبریزش چشم در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد اما در در میان نوزادان با سن کمتر از ۱۲ ماه و افراد بالای ۶۰ سال متداولتر است. این مشکل ممکن است برای یکی از چشمها یا هر دو آنها اتفاق بیفتد.
علت های ایجاد آبریزش چشم در سالمندان
آبریزش چشم ممکن است به علت عفونت سینوس ها، اشکال لنز، استفاده زیاد از کامپیوتر، دود، کمبود اشک، شل شدن پوست پلک و بینی، ضرب دیدگی چشم و آلرژی چشمی یا مصرف خوراکی های تند و ترش، آلایندههای شیمیایی باشد. م
از دیگر عوامل ریزش اشک:
- التهاب و ورم پلک چشم ( بلفاریت )
- خشکی چشم ها (کاهش تولید اشک)
- قرمزی چشم
- انسداد مجرای اشکی (گاهی اوقات مجرای اشک به طور کامل بسته نمیشود اما آنقدر باریک میشود که همه اشکها را تخلیه میکند. و ندرتاً هم ممکن است ورودی کانالیکولی در گوشه داخلی چشم بسته شود که ممکن است بخاطر التهاب یا زخم باشد. پلیپ بینی نیز ممکن است از بیرون آمدن اشکها از مجرای اشکی جلوگیری کند.)
- اکتروپیون (برگشت لبه پلک به سمت بیرون ، اکتروپیون ممکن است باعث شود که که اشکها به جای اینکه به سمت کیسه اشک بروند، از گوشه پایین پلک پایین بیایند.)
- انتروپیون (برگشت لبه پلک به سمت داخل)
- تحریک و سوزش قرنیه چشم
- عفونت مجرای اشکی
- وجود یک جسم خارجی در چشم مثل مژه یا گرد و خاک
- تب یونجه (یک نوع آلرژی فصلی)
- بیماری تراخم چشم
- افزایش مواد آلرژیزا همچون گرد و غبار و خاک در محیط زندگی
- عفونت غشای روی پلک چشم
- التهاب، سوزش یا خراش زیاد چشم
* از جمله عواملی که به میزان کمتر باعث آبریزش دائمی چشم ها می شوند می توان به ضربه به چشم و یا سایر آسیب های چشمی ، سینوزیت مزمن ،گلوکوم ( آب سیاه چشم ) مادرزادی یا گلوکوم زودرس در نوزادان ، سندرم نرمی و سستی پلک چشم ، سایر بیماری های التهابی، اشعه درمانی (رادیوتراپی یا پرتودرمانی)، فلج عصب هفتم (آسیب عصب صورت)، سندرم شوگرن (این سندرم اغلب باعث خشکی چشم ها و دهان می شود)، جراحی چشم و یا بینی، بیماری های غده تیروئید، تومورهایی که سیستم دفع اشک را مختل می کنند، اشاره کرد.
درمان آبریزش چشم
در اغلب موارد آبریزش چشم می تواند به طور موثر درمان شود. بسته به شدت علایم، آبریزش چشم می تواند گاهی اوقات برای رانندگی سخت و خطرناک باشد. اگر آبریزش چشم خفیف باشد یا زیاد اذیتتان نکند، نیازی به درمان ندارد.
انسداد مجرای اشکی با عمل جراحی قابل درمان است. در این عمل کانالی جدید از کیسه اشک به داخل بینی گذاشته می شود. سپس اشک ها از هر انسداد عبور می کند..باریک شدن کانالی که به کیسه اشک می رسد که کاملاً بسته نشده باشد، با وارد کردن یک میله بازتر می شود. اما اگر کاملاً بسته شده باشد، برای آبکشی کردن اشک به داخل بینی نیاز به عمل خواهد بود.مژه هایی که جلو چشم را از بین می برد (انتروپیون) قابل برداشتن است. قرمزی چشم معمولاً با قطره چشم قابل درمان است. اکتروپیون معمولاً با یک عمل جراحی عمومی روی پلک پایینی قابل درمان است.اگر خشکی چشم ها باعث آبریزش چشم شود، استفاده از قطره اشک مصنوعی به میزان ۴ تا ۵ بار در روز و یا گذاشتن کمپرس گرم (مثل حوله گرم) روی چشم ها برای مدت چند دقیقه می تواند برای رفع آبریزش مفید باشد. اگر آبریزش چشم های شما همچنان ادامه داشت، نزد چشم پزشک بروید.
اگر همراه با آبریزش چشم ها، علائم زیر را داشتید، فورا نزد چشم پزشک بروید:
- کاهش بینایی چشم.
- درد اطراف چشم.
- احساس وجود یک جسم خارجی در چشم.
پرستاری سالمند تمام وقت
ممکن است سالمند گرامی شما نیاز به نگهداری تمام وقت و 24 ساعته داشته باشد. ما تیمی از بهترین پرستاران 24 ساعته در اختیار داریم.