پرستار سالمند مدت زمان زیادی را با سالمند سپری می کند. او در مدت پرستاری از سالمند میتواند نقش موثری در بهبود وضعیت روحی سالمند و رفع مشکلات سالمند داشته باشد. پرستاری از سالمند نیازمند فردی دلسوز، صبود و با تدبیر می باشد که بتواند نیازهای سالمند را شناخته و در رفع مشکلات سالمند موثر واقع شود. سالمندان در سنین بالا ، دچار اختلالات زیاد روحی می شوند که این موضوع عملکرد جسمانی آن ها را نیز تحت شعاع قرار می دهد. از این رو پرستاری از سالمند فقط توجه به نیازهای جسمانی سالمندان نمی باشد.بلکه شناخت روحیات سالمند و فراهم آوردن محیطی آرام و ایجاد انگیزه در سالمندان می تواند از سالمند افسرده و بدخلق، فردی شاد و سرزنده بسازد.
مقالبه با استرس در دوران سالمندی:
استرس رابطه ی مستقیمی با عملکرد مغز، جسم، فشار خون و حافظه ی سالمند دارد. کاهش استرس می تواند به سالمند در بهبود وضعیت جسمی کمک زیادی نماید. اگر سالمند دچار استرس می باشد بهتر است عامل آن هر چه سریعتر مشخص شده و امور لازم برای رفع مشکل انجام گیرد. اگر استرس در سالمند بی دلیل می باشد بهتر است با یک روانپزشک یا روانکاو قرار ملاقاتی ترتیب دهید و از اثرات مخرب استرس بر روی جسم با سالمند بیشتر صحبت کنید و او را تشویق به رفتن به پیش مشاور کنید. هر امری هر چند با تاثیر کم می تواند در بهبود سالمند مفید باشد. عواملی کاهنده ی استرس كارهايي مثل قدم زدن ، بازيهاي ورزشي و سرگرمي هايی مثل کتاب خواندن می باشند.
مقابله با بیماری آلزایمر:
مقابله کردن با آلزایمر در دوران سالمندی امری مهم و ضروری می باشد که باید به آن توجه ویژه ای شود. برای جلوگیری از پیشرفت آلزایمر یا جلوگیری از مبتلا شدن به آلزایمر در دوران سالمندی باید به کار هایی از جمله:
- یادگیری مطالب جدید
- داشتن تغذیه مناسب
- یادداشت برداری از مواردی که ممکن از فراموش شود
- گوش دادن به اخبار
- مطالعه ی کتاب و روزنامه
- تعریف کردن خاطرات
پرداخت.
افزایش روابط اجتماعی:
دیدار با دوستان و نزدیکانی که سرشار از انرژی مثبت هستند امری لازم و ضروری در دوران سالمندی می باشد. حفظ سلامت روان سالمند با حمایت شدن از طرف آشنایان ممکن خواهد شد. پرستارسالمند می تواند دوره های تفریحی به همراه دوستان ترتیب دهد تا اثر آن را بر روی جسم و روح سالمند مشاهده نماید. گوشه گیری در دوران سالمندی امری شایع است که مشکلات زیادی برای سالمند به همراه خواهد داشت. کمک به سالمند برای حاضر شدن در اجتماع از بروز الزایمر نیز جلوگیری خواهد نمود.
تحقق رویاهای گذشته:
بسیاری از سالمندان در دوران جوانی علائقی داشته اند که به دلیل فرصت کم نتوانسته اند آن را محقق سازند. یادگیری موسیقی، زبان ، نقاشی و.. جز رویای بسیاری از سالمندان بوده است. چه فرصتی از دوران سالمندی برای انجام این امور بهتر؟ فراهم آوردن محیطی که سالمند بتواند در آن به رویاهای گذشته ی خود دست یابد می تواند روحیه ای تازه به سالمند بخشیده و امید به زندگی را در او افزایش دهد.
تقویت عقاید مذهبی و معنوی:
توجه بیشتر به مسائل معنوی و مذهبی می تواند روحیه ی سالمند را تطهیر نماید. تقویت اعتقادات مذهبی در دوران سالمندی می تواند به کاهش استرس و افسردگی سالمندان کمک نماید.
بدون دیدگاه