معایب و مزایای ازدواج سالمندان

ازدواج سالمند موضوعی است که از نظر نزدیکان و اطرافیان یک فرد مسن و سالخورده نوعی چالش محسوب شده و به راحتی قابل قبول نیست. اما باید توجه داشت که ازدواج کردن یکی از نیازهای مهم سالمندان به شمار می ‌رود. ازدواج در سنین بالا از جهات گوناگون برای فرد و اطرافیان او مفید است. البته ممکن است این اتفاق معایبی را هم به همراه داشته باشد. افزایش آگاهی در مورد اهمیت ازدواج سالمندان باعث می‌ شود فرزندان و اطرافیان فرد سالمند به درک بهتری رسیده و از تمایل او برای داشتن شریک زندگی حمایت کنند. مشورت با کارشناسان می تواند سوالات مرتبط با ازدواج افراد مسن مثلا سن مناسب ازدواج سالمندان را پاسخ دهد.

ازدواج سالمندان چه مزایایی دارد؟

ازدواج سالمند با ازدواج در سنین جوانی فرق می‌ کند. در دوران جوانی یکی از مهم ‌ترین عواملی که فرد را به ازدواج ترغیب می ‌کند وجود غریزه قدرتمند جنسی است. افراد سالمند دید متفاوتی نسبت به ازدواج داشته و به دلایلی مثل فرار از تنهایی، نیاز به نگهداری و... تمایل به ازدواج پیدا می کنند.

مزایای ازدواج سالمندان
مزایای ازدواج سالمندان

مزایای ازدواج سالمند

1- روحیه فرد را تقویت می ‌کند

ازدواج سالمند و داشتن شریک زندگی در سنین بالا باعث تقویت روحیه فرد می ‌شود. یک همراه و همنشین خوب می‌ تواند نیازهای روحی سالمند را رفع کند. ازدواج در سنین بالا راهکاری موثر برای تامین احتیاجاتی مثل دوست داشته شدن، مورد حمایت و همدلی قرار گرفتن و... است.

2- ازدواج کردن سالمندان را از تنهایی و ناراحتی دور می ‌کند

بیشتر افراد در سنین بالا اوقات خود را با تنهایی می ‌گذرانند. ازدواج فرزندان و فوت همسر می ‌تواند فرد سالمند را به سمت انزوا و افسردگی ببرد. ازدواج کردن فرد را از این حالت ‌ها دور نگه داشته و زندگی سالم و شادی را برای او رقم می‌ زند. ازدواج سالمند باعث تشکیل خانواده جدیدی شده و روحیه او را شاداب و سرزنده می‌ کند. زندگی در کنار یک یار همدل و صمیمی لحظات تنهایی سالمند را به خوبی پر می ‌کند.

مطالعه کنید!  جلوگیری از پیر چشمی در سالمندان

3- ازدواج سالمندان در طول عمر آنها موثر است

یکی از مزایای ازدواج سالمند کاهش میزان استرس در افراد است. بررسی ها نشان می دهد که سالمندان متاهل استرس کمتری را تجربه کرده و از عمر طولانی ‌تری برخوردارند.

4- زمینه مناسبی برای حل مشکلات فراهم می ‌شود

ازدواج کردن در سنین کهولت زمینه ای را فراهم می ‌کند تا افراد بتوانند به حل مشکلات یکدیگر کمک کنند. حضور دو فرد در کنار هم باعث بهبود روحیه و انگیزه آنها می ‌شود. آنها می ‌توانند در شرایط اضطراری و هنگام مواجهه با سختی ‌ها همسر خود را همراهی کنند.

ازدواج سالمند تنها
ازدواج سالمند تنها

5- ازدواج سالمندان برای مقابله با بیماری ‌ها مفید است

ازدواج سالمندان در کاهش بیماری‌ ها هم موثر است. یکی از فواید ازدواج سالمند تاثیر مثبت آن روی سلامتی بدن است. همان طور که می ‌دانید همه ما در هر رده سنی که باشیم نیاز به مهر و محبت و مورد توجه قرار گرفتن از طرف دیگران داریم. عدم تامین این نیازها اثرات منفی و مخربی روی فرد به جا می ‌گذارد. تنها زندگی کردن فرد را در وضعیتی قرار می ‌دهد که نیازهای عاطفی او پاسخ داده نمی ‌شود. ارضا نشدن این نیازها باعث می‌ شود سیستم بدنی فرد رو به ضعف رفته و به تدریج باعث بروز انواع بیماری ‌ها در بدن شود. بنابراین داشتن یک همنشین و هم صحبت بسیار بااهمیت است. سالمندانی که ازدواج مجدد انجام می ‌دهند در مقایسه با سایر افراد از وضعیت سلامتی مطلوب تری برخوردارند و بدن آنها در مواجهه با بیماری‌ ها بهتر عمل می ‌کند.

مطالعه کنید!  فرزندان بدانند چگونه از والدین سالمند مراقبت کنند

6- ازدواج سالمند اثر مثبت روی تغذیه او دارد

ازدواج سالمندان برای غذا خوردن آنها هم مفید است. تنها بودن می تواند تاثیرات قابل توجهی بر زندگی هر فرد داشته باشد. تغذیه فرد، متابولیسم و تغییرات بیولوژیکی او تحت تاثیر آن قرار می‌ گیرد. احساس تنهایی در سنین پیری بر تمایل افراد به مصرف داروهای مسکن و آرام بخش هم اثر می گذارد. سالمندانی که از احساس تنهایی رنج می ‌برند ممکن است مقادیر بیشتری از این داروها را مصرف ‌کنند.

7- ازدواج افراد مسن باعث تشویق جوانان می ‌شود

ازدواج سالمندان می‌ تواند روی جوانان هم اثر مثبت بگذارد و آنها را به ازدواج و تشکیل خانواده ترغیب کند. فرد سالمند با ازدواج از تنهایی دور می‌ شود و روابط خوب و صمیمانه ‌ای با همسرش برقرار می‌ کند. مشاهده این نتایج مثبت در افزایش انگیزه افراد جوان برای رو آوردن به زندگی مشترک موثر است. بنیان اصلی ازدواج‌ هایی که در سنین بالا اتفاق می ‌افتد موضوعاتی به غیر از جاذبه‌ های جنسی است. این مساله می‌ تواند روی جوانان اثر گذاشته و باعث شود آنها به سایر جنبه‌ های زندگی مشترک بیشتر توجه کنند.

معایب ازدواج سالمندان
معایب ازدواج سالمندان

معایب ازدواج سالمند

ازدواج سالمندان علاوه بر مزایای بسیاری که ایجاد می‌ کند در برخی موارد معایبی را هم به همراه دارد از جمله:

1- ازدواج با سالمند به خاطر تامین مالی

گاهی اوقات افراد مسن با کسانی ازدواج می ‌کنند که اختلاف سنی زیادی با آنها دارند. مثلا یک مرد سالخورده با دختر یا زن جوانی ازدواج می ‌کند که همسن فرزند یا نوه اوست.‌ معمولا چنین مواردی به مسائل مالی مربوط می‌ شود. در واقع انگیزه بعضی از جوانان برای ازدواج این است که از نظر مالی بی نیاز و در ثروت و دارایی همسر خود شریک شوند. به صورت کلی ازدواج فرد سالمند با یک شخص جوان می ‌تواند دشواری هایی را برای هر دوی آنها ایجاد کند.

مطالعه کنید!  درمان کبد چرب با طب سنتی

2- بچه ‌دار شدن در سن بالا

صاحب فرزند شدن در سن پیری هم یکی از معایب ازدواج سالمند است. ازدواج مرد مسن با یک زن جوان منجر به تولد فرزند یا فرزندانی می‌ شود که در صورت فوت او بی‌ سرپرست خواهند شد. بنابراین توصیه می‌ شود مردان مسنی که قصد ازدواج دارند زنان سالمند را به عنوان شریک زندگی خود انتخاب کنند.

3- وضعیت نامطلوب فرد از نظر سلامت جسمی و روانی

ازدواج سالمندان باید زمانی انجام شود که سلامت جسمی و روانی آنها برای زندگی با یک فرد دیگر تایید شده باشد. بسیاری از افراد در سنین کهولت دچار مشکلاتی مثل آلزایمر و... می ‌شوند. ازدواج با این افراد می‌ تواند مشکلاتی را برای هر دو طرف به همراه داشته باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *